Betalen

Kan ik betalen bij afhalen?
Ja, dit is mogelijk, neem hierover even contact met ons op.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
U kan ervoor kiezen om uw artikel(en) te bestellen en te betalen via de volgende betaalopties: Apple Pay, Google Pay, Paypal, Bancontact, Sofort Banking, KBC, Belfius, ideal, Klarna, In3, SprayPay Mastercard en Visa.

Kan ik ook achteraf betalen?
Ja, dit is mogelijk, betaal 30 dagen na uw bestelling via de betaalmethode Klarna.

Kan ik ook in termijnen betalen?
Ja, dit is mogelijk met verschillende betaalmogelijkheden mogen.
Betaal in drie termijnen via betaalmethode In3.
Betaal in 12, 18, 24, 36 maanden via de betaalmethode SprayPay.

Kan ik betalen aan de deur bij levering?
Uiteraard is dit mogelijk, neem hierover even contact met ons op.

Wat is jullie rekeningnummer?
BE87 7360 6155 9294

Mijn betaling is gelukt, maar ik heb nog geen orderbevestiging ontvangen. Is er geld afgeschreven?  Dan is de bestelling veilig bij ons binnen gekomen. Het kan in sommige gevallen één uur duren voordat je een orderbevestiging ontvangt. Check je spam mail ook voor de zekerheid!
Is er geen geld afgeschreven? Neem dan even contact op met ons. De door jouw geplaatste bestelling wordt dan geannuleerd en je kunt dan de bestelling opnieuw plaatsen.

Ik heb perongeluk een verkeerde betaalmethode gekozen, wat moet ik doen?
Je mag in dit geval contact opnemen met ons. De door jouw geplaatste bestelling wordt dan geannuleerd. Je mag dan opnieuw een bestelling plaatsen met de juiste betaalmethode.

Indien u heeft betaald met de andere betaalmethode en er is geld afgeschreven van de gekozen betaalmethode dan wordt dit binnen de 24 uur terug overgemaakt.

Ik heb geen factuur ontvangen, wat moet ik doen?
Je kunt jouw factuur altijd terug vinden in jouw eigen account bij de kop ‘Mijn bestellingen’ indien je een account hebt aangemaakt.

Heeft u geen account aangemaakt, dan mag u ons een mail sturen en wij sturen u dan uw factuur door.

Hoelang is mijn kortingscode geldig?
Bij het ontvangen van een kortingscode krijg je altijd te horen tot wanneer de code geldig is, als u dit zeker wilt weten dan mag u contact met ons opnemen.

Ik heb een zwembad besteld met een gratis artikel, echter op de orderbevestiging / factuur staat dat dit niet gratis is.

Dat is geen probleem, wij gaan dit dan ook zien en storten u automatisch de € 7,95 terug op hetzelfde rekeningnummer waarmee u teveel betaald heeft.

Ik krijg de volgende melding bij het ingeven van mijn kortingscode: Kortingscode ... geldt niet voor de artikelen in je winkelwagen
Neem even contact met ons op dan helpen wij u even tijdens uw bestelproces.

Hoe snel word ik terug betaald na annuleren?
In meeste gevallen ontvang je het bedrag binnen 3 werkdagen op de rekening waarmee je ook hebt betaald. Als je na 5 werkdagen niets hebt ontvangen, neem dan contact op met ons.

Hoe snel word ik terug betaald na retourneren?
In meeste gevallen ontvang je het bedrag binnen 3 werkdagen op de rekening waarmee je ook hebt betaald. Als je na 5 werkdagen niets hebt ontvangen, neem dan contact op met ons.