Levering

Wat zijn de kosten voor verzending?
Wij betalen jouw verzendkosten wanneer je voor €50.- of meer besteld. Voor bestellingen kleiner dan €50.- betaal je €7,95 verzendkosten, ongeacht het gewicht of grootte van de bestelling binnen België en Nederland.

Kan ik mijn bestelling op afspraak laten bezorgen?
Bij kleinere artikelen (tot 30 kg) krijg je een automatisch van onze vervoerder een link waarin je een aflever dag kan kiezen.

Voor artikelen zwaarder dan 30 kg dien je bij je bestelling in de opmerkingen te noteren welke dag u graag geleverd gaat hebben. Indien u dit bent vergeten te noteren bij de bestelling kan u ons contacteren per telefoon of per mail.

Tijdens het bestelproces heeft u ten allen tijden de mogelijkheid om een notitie te noteren voor de levering van uw bestelling.

Kan ik voor een ochtend of avondlevering kiezen tijdens mijn bestelling?
Helaas is dit mogelijk. U kan altijd contact met ons opnemen om samen naar een passende oplossing te zoeken voor de levering van uw gewenste artikel.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Ja, dit is mogelijk. Tijdens de bestelling kan u kiezen voor afhalen en wij nemen dan altijd contact met u op om een afspraak te maken.

Kan ik mijn artikel ook afhalen bij een afhaalpunt?
Helaas is dit mogelijk.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben bij levering?
De bezorger zal de volgende werkdag nogmaals langskomen. Ben je dan weer niet thuis? Dan wordt jouw pakket bij het dichtstbijzijnde aflever punt afgeleverd. Uiteraard word je hiervan via e-mail op de hoogte gehouden.

Mijn pakket is niet ontvangen binnen 3 werkdagen?
Het kan zijn dat er bij de vervoerder vertraging is ontstaan bij het sorteercentrum. Bijvoorbeeld door drukte of door een handmatige fout. Helaas hebben wij dit niet in eigen hand. In de meeste gevallen wordt jouw pakket alsnog afgeleverd. Wij snappen dat dit vervelend is, dat zouden wij ook vinden. Helaas is het soms niet anders. Natuurlijk onze excuses voor het ongemak! Wij adviseren je om af te wachten, heeft u na 5 werkdagen uw bestelling nog niet ontvangen neem dan even contact op met ons

Ik heb een ander artikel ontvangen dan dat ik heb besteld?
Wij willen u vragen om direct contact op te nemen met ons.

Mijn bestelling is niet compleet geleverd?
Als je meerdere zware artikelen hebt besteld, is jouw bestelling vermoedelijk verdeeld onder meerdere pakketten. Waarschijnlijk is er dan bij de ene vervoerder een dag vertraging opgelopen bij 1 van deze pakketten. Als je na 5 werkdagen na plaatsing bestelling nog niets hebt ontvangen, neem dan contact met ons op.